21<sup>st</sup> INTERNATIONAL CONFERENCE ON

# DIALYSIS ADVANCES IN KIDNEY DISEASE

### PEDIATRIC NEPHROLOGY

This meeting presents an opportunity to improve the lives of children, adolescents and emerging adults with Chronic Kidney Disease (CKD) and End Stage Kidney Disease (ESKD), by fostering interaction and collaboration among those who care for them.

# ONLINE REGISTRATION AVAILABLE AT WWW.RENALRESEARCH.COM

### **REGISTRATION FEES**

	EARLY BIRD (by 9/29/18)	REGULAR (by 12/22/18)	LATE (after 2/3/18 or onsite)
Physicians (MD/PhDs)	\$175	\$225	\$275
Other Healthcare Professiona	\$175 als	\$225	\$275
Medical Nursing Students	\$100	\$100	\$100

## **RETURNING-DECEMBER 2018**

### RRI CONFERENCE 2019 MOBILE APP

Application will provide:

- Speaker bios and photos
- Session schedules and room updates
- In-app audience response questions
- Map pins to locations
- Supplemental information on topics covered
- Available on Google Play and Apple Store





# PEDIATRIC NEPHROLOGY TRACK

### Tuesday, January 15, 2019

7:00 - 8:00 AM	Breakfast
8:00 - 8:30 AM 30 Minutes	The compelling case for MPA monitoring in transplantation and nephrotic syndrome Guido Filler, MD, PhD, FRCPC University of Western Ontario, London, ON Canada
8:30 - 9:00 AM 30 Minutes	<b>CAKUT and bladder issues</b> Chryso P Katsoufis, MD University of Miami School of Medicine, Miami, FL
<b>9:00 - 9:45 AM</b> 45 Minutes	<b>Pediatric kidney transplant pearls</b> Kenneth Andreoni, MD University of Florida, Gainesville, FL
<b>9:45 - 10:05 AM</b> 20 Minutes	Break
<b>10:05 - 10:35 AM</b> 30 Minutes	How to evaluate the hypertensive child according to the new guidelines Joseph T. Flynn, MD, MS Seattle Children's Hospital, Seattle, WA
<b>10:35 - 11:05 AM</b> 30 Minutes	Sickle cell nephropathy in the pediatric population: a review Kabir Olaniran, MD Harvard Medical School, Boston, MA
<b>11:05 - 11:55 AM</b> 50 Minutes	<b>Update on dialysis</b> Tim Bunchman, MD Children's Hospital of Richmond, VA
11:55 AM - 1:10 PM	Lunch
<b>12:00 - 1:00 PM</b> 60 Minutes	<b>Optional lunch session: VR-based training</b> <b>in nephrology: has the future arrived?</b> Panagiota Zgoura, MD Boris Kantzow Dortmund, Germany Weltenmacher GmbH, Düsseldorf, Germany
1:10 - 1:40 PM 30 Minutes	Pharmacogenomics and generic drugs Mara Medeiros, MD, PhD Hospital Infantil de Mexico Federico Gomez, Mexico City, Mexico
<b>1:40 - 2:20 PM</b> 40 Minutes	<b>Precision medicine in nephrotic syndrome</b> Debbie Gipson, MD University of Michigan, Ann Arbor, MI
<b>2:20 - 3:00 PM</b> 40 Minutes	<b>Defining your professional mission</b> <b>statement</b> John D Mahn, MD Nationwide Childrens's Hospital Columbus, OH
<b>3:00 - 3:15 PM</b> 15 Minutes	Break
<b>3:15 - 4:00 PM</b> 45 Minutes	<b>Clear communication</b> Maria Ferris. MD. MPH, PhD UNC Chapel Hill, Chapel Hill, NC
<b>4:00 - 5:30 PM</b> 90 Minutes	<b>Pediatric nephrology: case discussions</b> Melvin Bonilla-Felix, MD University of Puerto Rico, San Juan, PR